AD komt met iPad-abonnement via iTunes

ipadAls een van de eerste dagbladen ter wereld biedt AD een digitale versie op de iPad, waarvoor via de iTunes-winkel van Apple een abonnement kan worden gekocht. De AD-app is vanaf nu beschikbaar.┬áDe volledige krant, met alle regionale edities, is nu dagelijks beschikbaar op de tablet van Apple. Lezers kunnen op elk moment van de dag de krant laden en pagina voor pagina doorbladeren. Van alle artikelen zijn de complete tekstversies te lezen en foto’s kunnen met een simpele tik op het scherm worden vergroot.

Een belangrijk pluspunt voor lezers is het feit dat behalve de landelijke krant AD Algemeen Dagblad ook alle 18 regionale edities in de Randstad kunnen worden binnengehaald op de iPad. Dat kost de lezers niets extra. ‘We krijgen regelmatig verzoeken van lezers of het mogelijk is om het regiokatern van bijvoorbeeld Woerden in Rotterdam op de mat te krijgen’, vertelt algemeen hoofdredacteur Christiaan Ruesink. ‘Dan zijn ze een tijdje terug verhuisd, maar willen ze graag via de krant een band houden met de regio waar ze vandaan komen. Met de papieren krant is dat logistiek gezien onmogelijk, maar op de iPad is dat geen enkel probleem. Sterker nog, met de nieuwe AD-app kun je zoveel regio-edities downloaden als je wilt.’

Nieuwe lezers betalen een klein bedrag per los nummer, of kunnen via iTunes een abonnement nemen voor een maand, een half jaar of een jaar. ‘Papieren’ abonnees van het AD kunnen de iPad-krant tot en met september gratis lezen. ‘Handig,’ vindt Ruesink, ‘zo kan het ene gezinslid de krant lezen in de trein op weg naar het werk, terwijl een ander van de papieren krant geniet. Ook op vakantie lijkt het me prettig. Waar je ook bent: als er een internetverbinding is, kun je aan je AD komen.’ Mocht in het laatste geval de wifi-verbinding slecht zijn en/of heel erg duur, dan is er de optie om een light-versie van de krant te downloaden. Die bestaat uit alle artikelen, maar dan zonder opmaak en foto’s. Later kan desgewenst de hele krant gratis worden gedownload.

Lees verder via het AD.