Afscheid Dirk Kuijt vanuit de Kuip live bij de NOS op NPO 1

Dirk Kuijt neemt vandaag, zondag 27 mei, op grootse wijze afscheid van zijn fans. De afscheidswedstrijd is live te volgen bij de NOS op NPO 1.

Kuip

In een bomvolle Kuip wordt de voetballer geëerd die in het seizoen 1998/1999 debuteerde in het betaalde voetbal en in de jaren daarna een imposante carrière opbouwde. Het komt niet vaak voor dat een speler zo’n groot afscheid beleeft. Bij Feyenoord gebeurde dat alleen bij Coen Moulijn (1972) en Willem van Hanegem (1983).

Landstitel

Vorig jaar zette Kuijt de kroon op het werk door via een hattrick tegen Heracles Feyenoord de landstitel te bezorgen. De NOS is zondagmiddag live bij de ‘Dirk Kuyt Testimonial’, georganiseerd voor en door de Foundation waarmee Kuijt goede doelen ondersteunt.

Voetballers

Voor het afscheid van Kuijt komt een groot aantal bekenden uit de lange voetbalcarrière van de Katwijker op het veld. Onder hen zijn vermoedelijk oud-ploeggenoten zoals Salomon Kalou, Jerzy Dudek en Roy Makaay, oud-internationals als Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst.

Ook vrienden van Dirk Kuijt uit zijn periode bij Liverpool en Fenerbahçe zoals Robbie Fowler, Xabi Alonso en Steven Gerrard zullen aanwezig zijn. Als gelegenheidscoach treden Ronald Koeman en Louis van Gaal op.

NPO 1

De uitzending vanuit de Kuip wordt gepresenteerd door Tom Egbers en Joep Schreuder. Het commentaar komt van Jeroen Grueter. De uitzending op NPO 1 begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.