Agentschap Telecom: “Storing 4G komt bijna nooit voor”

coaxkabelStoring van het tv-signaal door het nieuwe 4G netwerk komt bijna nooit voor. Bovendien is het makkelijk te voorkomen door de aanschaf van goede bekabeling aldus het Agentschap Telecom.

 

‘Het probleem is al een paar jaar bij ons bekend’, aldus Frans van Bergen van het Agentschap Telecom tegenover RTV Noord , ‘uit onderzoek blijkt dat met de introductie van 4G er inderdaad storing kan ontstaan op het kabeltelevisiesignaal.’ ‘De storing wordt veroorzaakt doordat 4G deels gebruik maakt van dezelfde frequentie als de kabeltelevisie. De kans is wel ontzettend klein, één op de zeshonderd. Dat betekent dat van de zeshonderd televisie-kijkavonden er gemiddeld op één avond mogelijk storing is.’ Volgens van Bergen is het probleem makkelijk op te lossen: ‘Investeer in goede kabels, deze kunnen niet gestoord worden.’

Problemen in Harderwijk en Veendam
De NOS kwam vanmorgen met het bericht dat 4G voor veel storing zou zorgen op het kabelsignaal. Hierbij werd gesproken over problemen in Harderwijk en Veendam. Het Agentschap Telecom geeft echter aan dat dit probleem al jaren bekend is.

“Hoax”
In NRC Handelsblad spreekt journalist Marc Hijink zelfs over een hoax van de NOS maar heeft wel een verklaring waarom de NOS juist nu komt met dit bericht: “Zeker tijdens de Olympische Winterspelen, als er overuren gedraaid worden door de tv-kijkende sportliefhebber. Voor kabelmaatschappijen geldt: tijdens veelbekeken sportevenementen is elke storing er een te veel. De kabelaars zijn dan ook niet erg gelukkig met het verhaal. Zo zou de suggestie gewekt kunnen worden dat de kwaliteit van kabel-tv overal in Nederland wankel is. Terwijl het probleem hoogstwaarschijnlijk met een nieuw kabeltje verholpen is”, aldus Marc Hijink in NRC Handelsblad.