Al meer dan 6000 handtekeningen voor petitie ‘Ik hoor je niet’

De petitie ‘Ik hoor je niet’ over storend achtergrondgeluid op radio en televisie heeft een week na de start al meer dan 6000 handtekeningen opgehaald.

Stichting Hoormij

Samen met Stichting Hoormij zijn de regionale dagbladen van Holland Media Combinatie de petitie-actie ‘Ik hoor je niet!’ gestart. De petitie moet programmamakers op radio en televisie ervan doordringen dat gesproken woord voor veel mensen niet goed te beluisteren is door onnodig achtergrondgeluid.

Bijgeluiden

Uit een lezersenquête van de ombudsredactie van de dagbladen en onderzoek door Stichting Hoormij komt naar voren dat het volgen van gesproken woord op radio en televisie voor veel mensen lastig of zelfs onmogelijk is door bijgeluiden die vaak voor de sfeer worden toegevoegd. Ook mensen die geen gehoorproblemen hebben, geven veelvuldig aan zich te storen aan onnodige en te harde achtergrondgeluiden en ook aan het verschil in geluidsniveau tussen programma’s en reclameblokken. Rennie van Moolenbroek van Stichting Hoormij stelt dat programmamakers het probleem bagatelliseren, totdat ze er zelf of in familiekring zelf mee te maken krijgen.

Schot in de roos

De petitie is duidelijk een schot in de roos; op woensdagochtend al zo’n 5000 keer getekend en inmiddels staat de teller al op meer dan 6000. De petitie zal worden aangeboden aan vertegenwoordigers van publieke en commerciële omroepen.

Petitie

De petitie staat online op www.petities24.com/ik_hoor_je_niet. Op de speciale website www.petitie-ikhoorjeniet.nl wordt alle nieuws over de actie verzameld Het is tevens mogelijk om een handtekeningenlijst te downloaden. De actie loopt tot eind maart.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.