Alphen Stad FM/TV en KB Radio gaan samenwerken

microfoonAlphen Stad FM/TV (Lokale Omroepstichting Alphen aan den Rijn en Omstreken) en KB Radio (Stichting Streekomroep Brassemermeer) gaan met elkaar samenwerken.

 Dit berichten de omroepen in een gezamenlijk persbericht.

De besturen van de lokale omroepen in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De lokale omroepen zullen met elkaar gaan samenwerken door programma’s uitwisselen.

De aftrap wordt komend weekend gegeven. Met ingang van 7 september zal KB Radio het sportprogramma van Alphen Stad FM/TV iedere zondag van 13.00 tot 18.00 uur gaan uitzenden op haar station.De twee lokale omroepen blijven zelfstandig en gescheiden van elkaar draaien. De komende maanden zullen de besturen van beide omroepen praten over verdere vormen van samenwerking, zoals opleiding.

“Dit is voor ons een hele belangrijke stap. Met behulp van Alphen Stad FM/TV kunnen we onze luisteraars meer bieden. Wij zien mogelijkheden om door samenwerking te komen tot versterking en kwaliteitsverbetering, met behoudt van eigen karakters en het produceren van lokale content”, spreekt KB Radio-voorzitter Cees den Hollander.

Alphen Stad FM/TV-voorzitter Pieter J. Goedhart: “Alphen Stad FM/TV heeft de ambitie  om samen met andere lokale omroepen een compleet media-aanbod op radio, televisie en internet te realiseren in heel de regio. Alphen Stad FM/TV en KB Radio gaan actief met elkaar samenwerken. Iets dat de gemeenten Alphen en Kaag en Braassem reeds doen.”