Alphen Stad FM/TV en RTV Lokaal gaan samenwerken

microfoonAlphen Stad FM/TV en RTV Lokaal Media zijn per direct een samenwerking aangegaan. Dit bericht de lokale omroep van Alphen aan den Rijn in een persbericht.  Op radio, televisie en internet brengen beide mediabedrijven gezamenlijk nieuws uit de 32 kernen van de huidige gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Rijnwoude. Alphen Stad FM/TV is de publieke lokale omroep voor de gemeente Alphen aan den Rijn. RTV Lokaal is een commerciële website die nu al actief is voor de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

Alphen Stad FM/TV blijft haar prioriteiten leggen in Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude, maar creëert op haar website een aparte ruimte voor het nieuws uit Kaag en Braassem en Nieuwkoop. RTV Lokaal Media bewandelt de omgekeerde weg. Zij concentreert zich op Kaag en Braassem en Nieuwkoop en geeft het nieuws uit Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude een eigen plek op haar internetsite. Op Alphen Stad FM/TV Teletekst en Alphen Stad FM/TV Kabelkrant publiceert Alphen Stad FM/TV het nieuws uit Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

Samenwerking op radio en televisie
De samenwerking wordt in de toekomst uitgebreid. RTV Lokaal krijgt op Alphen Stad FM/TV (radio) een wekelijks een nieuwsprogramma en schenkt aandacht aan nieuws en achtergronden uit Kaag en Braassem en Nieuwkoop. In diverse programma’s besteedt Alphen Stad FM/TV al aandacht aan de twee buurgemeenten, zoals Alphen Stad FM Sport (radio) en Kunst & Cultuur (televisie).

Vanaf 6 mei zendt Alphen Stad FM/TV een vernieuwd sportprogramma uit op televisie. Niet langer zijn alleen samenvattingen te zien van voetbalvereniging ARC, maar wordt een breed sportaanbod op televisie gebracht. Een intense samenwerking tussen Alphen Stad FM/TV en RTV Lokaal brengt het programma tot stand. De eerste televisieuitzending is maandag 6 mei rond 19.15 uur te zien op Alphen Stad FM/TV. Iedere week worden op maandagavond drie sportsamenvattingen uitgezonden.

Michel la Faille, hoofdredacteur Alphen Stad FM/TV: “Wij zijn heel blij met de samenwerking met RTV Lokaal Media. In Kaag en Braassem en Nieuwkoop kunnen wij een nieuwe doelgroep aanspreken. Daarnaast gaat er een hoop veranderen in lokale omroepland. Lokale omroepen moeten in de nabije toekomst een groter gebied gaan bestrijken. Deze samenwerking past in de visie van Alphen Stad FM/TV om uit te groeien tot een sterke streekomroep.”

Inwoners van Kaag en Braassem en Nieuwkoop kunnen via ZIGGO digitale radio (kanaal: 780) en ZIGGO digitale televisie (kanaal: 40) al radio luisteren en televisie kijken. Alphen Stad FM/TV heeft een potentieel uitzendbereik van bijna een kwart miljoen mensen.