Amazon Prime Video komt in 2019 met serie Good Omens

De streaming videodienst Amazon Prime Video komt in 2019 met de nieuwe humoristische fantasyserie: Good Omens. De serie wordt geproduceerd door BBC Studios.

Topacteurs

Amazon heeft ook bekend gemaakt dat topacteurs Michael Sheen (Masters of Sex, Passengers) en David Tennant (Broadchurch, Doctor Who) de hoofdrollen in de nieuwe Amazon Original serie gaan spelen. De zesdelige humoristische fantasyserie wordt in 2019 op Amazon Prime Video verwacht.

Neil Gaiman

De 6-delige serie is geschreven door Neil Gaiman (American Gods). De serie is gebaseerd op de populaire bestseller Good Omens van fantasylegende Terry Pratchett (Hogfather) en Gaiman, en wordt geproduceerd door BBC Studios, Narrativa en The Blank Corporation, in samenwerking met BBC Worldwide.

Douglas Mackinnon

Good Omens wordt geregisseerd door Douglas Mackinnon, die eerder op de regiestoel plaatsnam van onder andere Doctor Who, Outlander en Sherlock’s aflevering Abominable Bride, winnaar van de Primetime Emmy Award voor Outstanding Television Movie.

“Droom die uitkomt”

Michael Sheen zegt: “Ik heb Good Omens als tiener gelezen en sindsdien is het een van mijn favoriete verhalen. Om deel te mogen zijn van het team dat dit verhaal tot leven brengt op het scherm is een beetje als een droom die uitkomt om eerlijk te zijn.”.

David Tennant voegt toe: “Michael Sheen, Neil Gaiman en Terry Pratchett onder regie Douglas Mackinnon: het is een droomteam en een droomproject. Ik ben erg blij dat ik gevraagd ben deel te nemen: laat de Apocalyps maar komen!”.

De streaming videodienst Amazon Prime Video is sinds eind vorig jaar beschikbaar in Nederland.