Uitslag Amerikaanse verkiezingen live te volgen via NOS Amerika Kiest op NPO 1

Vandaag, dinsdag 8 november is de ‘finale’ van de Amerikaanse verkiezingsstrijd. De NOS doet komende nacht live verslag van de verkiezingsnacht in NOS Amerika Kiest op NPO 1.

Verkiezingsnacht

Vandaag brengen de Amerikanen hun stem uit voor de nieuwe president: Hillary Clinton of Donald Trump. De verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, is bij de NOS live te volgen op televisie en radio en via NOS.nl en NPO Nieuws.

Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest vanuit de studio in Hilversum (00.00-09.00 uur, NPO 1). In de VS verslaan de correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst de verkiezingen voor tv, radio, NOS.nl en de NOS-app.

‘NOS Amerika Kiest’

In NOS Amerika Kiest wordt de verkiezingsstrijd gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president. De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 verwacht.

Er zijn verslaggevers in de ‘swing states’. Deze staten spelen een cruciale rol omdat tot het laatste moment spannend is wie daar de overwinning behaalt.

Locaties

De NOS volgt de verkiezingsstrijd vanaf verschillende locaties, zoals het verkiezingsontbijt van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus. Simone Weimans is in de Melkweg bij President’s Night, een evenement met journalisten, politici en opiniemakers.

In de VS is verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en is Matthijs van de Wiel bij de Republikeinen. In de studio in New York spreekt Nieuwsuur-presentator Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Internet en BVN

NPO 1 is ook live te volgen via Internet. NOS Amerika Kiest wordt wereldwijd ook live uitgezonden via BVN.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.