André van Duin presenteert ook komend seizoen Heel Holland Bakt

De presentatie van Heel Holland Bakt zal komend seizoen in handen zijn van André van Duin. Martine Bijl heeft besloten ook dit jaar Heel Holland Bakt niet te presenteren. Een moeilijk besluit want het programma is haar dierbaar, aldus de presentatrice in een persbericht.

Gezondheid

Weliswaar verbetert de gezondheid van Martine sinds haar hersenbloeding in september 2015 nog steeds. “Maar dat gaat millimeter voor millimeter. Zestien lange, inspannende opnamedagen kan ik nog niet aan. Het spijt me veel meer dan ik kan zeggen”, aldus Martine Bijl.

“Heel jammer”

André van Duin: “Heel jammer dat het Martine dit jaar nog niet lukt om de presentatie weer op zich te nemen. In de hoop dat zij door deze verlenging van haar herstel weer helemaal de oude zal worden, zal ik Martine graag nog een seizoen vervangen.”

“Spijtig”

MAX-directeur Jan Slagter: “Het is ontzettend spijtig dat het Martine niet lukt om er dit seizoen bij te zijn, maar haar gezondheid staat voorop. We wensen haar vanuit MAX veel beterschap toe.”

NPO 1

Heel Holland Bakt is in het najaar weer te zien op NPO 1. Evenals het programma Smaakt naar meer, dat André van Duin ook presenteert.

Beste thuisbakker

Heel Holland Bakt is een televisieprogramma van Omroep MAX waarin tien Nederlanders strijden om de titel “beste thuisbakker van Nederland”. Het werd in de eerste drie seizoenen gepresenteerd door Martine Bijl en in het vierde seizoen door André van Duin. De tweekoppige jury bestaat uit banketbakker Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden.

Sinds 2013

Het eerste seizoen werd uitgezonden vanaf 5 juni 2013. Het tweede seizoen begon op 7 september 2014, het derde op zondag 6 september 2015 en het vierde op 4 september 2016. Het programma vindt zijn oorsprong in het Engelse The Great British Bake Off,

Tweets: