Antenne middengolfzender Vahon FM opgebouwd

vahonam_1Afgelopen weekend hebben leden van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) de antenne voor de middengolfzender van Vahon FM opgebouwd.

De Haagse Hindoestaanse radiozender Vahon FM gaat medio oktober uitzenden via de middengolffrequentie 1557 kHz. Om van deze frequentie gebruik te maken is in de buurt van Leidschendam-Voorburg een zogenaamde T-antenne opgebouwd dit weekend. Vahon FM maakt hierbij gebruik van de ervaring en kennis die de leden van de VERON hebben. Deze leden hebben afgelopen weekend de zendmasten opgebouwd en de antenne geplaatst.

Medio oktober hoopt Vahon FM daadwerkelijk te kunnen gaan uitzenden via de middengolffrequentie 1557 kHz. Het ligt in de bedoeling dat Vahon FM dan doorgaat als Vahon AM. Vahon FM zendt al jaren uit in Den Haag via het toegangskanaal van de lokale omroep aldaar. Dit kanaal is alleen te ontvangen via het (analoge) kabelnetwerk van Ziggo en Internet. Met het in gebruik nemen van de middengolffrequentie hoopt Vahon FM meer luisteraars te bereiken.

Foto’s van de opbouw van de zendmast

vahonam_1

vahonam_1

vahonam_1

vahonam_1