App van NPO Start ook beschikbaar op Apple TV

De on-demand app van de Nederlandse Publieke Omroep, NPO Start, is nu ook beschikbaar voor de Apple TV. Het introduceren van de app heeft enige vertraging gehad maar is vanaf vandaag te downloaden op de Apple TV4 en nieuwer.

On-demand

Naast het aanbod van NPO Start dat on-demand beschikbaar is kan ook worden gekeken naar de televisiezenders van de NPO inclusief de themakanalen. Zonder een abonnement op NPO Start Plus (2,95 euro per maand) kan in SD-kwaliteit worden gekeken naar de televisiezenders van de publieke omroep. Wie een abonnement heeft op die dienst NPO Start Plus kan de programma’s zelf wel in HD-kwaliteit bekijken.

Radio

Daarnaast kan via de app ook worden geluisterd naar de vijf publieke landelijke radiozenders en FunX. Bij een aantal radiozenders is het mogelijk om mee te kijken via een webcam in de radiostudio.

Gids

Tevens biedt de app een programmagids van de televisie- en radiozenders van de NPO en is het mogelijk om net als via de app voor de smartphone en tablet je aan te melden met een NPO-account. Hierdoor krijg je automatisch je favoriete televisieprogramma’s van de publieke omroep voorgeschoteld.

De website iCulture heeft de app uitgebreid bekeken en getest. De app is gratis te downloaden vanuit de Appstore op de Apple TV.