Arend Langenberg (63) overleden

arendRadionieuwslezer en voice-over Arend Langenberg (63) is vannacht overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dit bericht de NOS op haar website.   Langenberg begon zijn carrière november 1970 bij de zeezender Radio Veronica. Toen de zender in 1974 moest stoppen met uitzenden vervolgde hij zijn carrière bij het Algemeen Nederlands Persbureau waarvoor hij het nieuws op de publieke zenders voorlas. Hierna maakte hij een overstap naar het NOB om hoofd fonotheek te worden.

 

’s Weekends verzorgde hij het nieuws op Radio 538 en Sky Radio. Een tijd later pakte hij het nieuwslezen weer fanatiek op en kwam hij bij Sky Radio aan het hoofd van de nieuwsdienst te staan. Op Classic FM was hij in deze periode naast nieuwslezer ook als presentator te horen. In 2003 tekende hij een exclusiviteitscontract met Sky Radio, waardoor hij niet meer voor Radio 538 mocht werken. Later kwamen hier ook werkzaamheden voor Radio Veronica bij.

Naast radiowerkzaamheden verleent Langenberg zijn stem aan diverse andere programma’s en reclamespots, waaronder het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. In 2008 werd bekend dat Langenberg leed aan endeldarmkanker, waarvoor hij bestraald is en chemotherapie heeft gekregen. Medio 2008 werd hij geopereerd en in het najaar volgden nog complicaties. In oktober 2008 kon hij zijn werk weer oppakken. (via NOS.nl/Wikipedia)

“Verlies van een buitengewoon vakman”
Philip Alberdingk Thijm, CEO van de Sky Radio Group over het overlijden van Arend Langenberg: “In Arend verliezen wij een buitengewoon vakman, een warme collega, geliefd bij iedereen, jong en oud. Voor veel mensen geldt hij als een voorbeeld. Arend heeft als vakman een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vak nieuwslezen. Arend heeft de transformatie van de Polygoon-achtige stijl van nieuwslezen van de jaren ’60 naar een meer eigentijdse, lossere stijl geëntameerd, zonder daarbij het gewicht van de inhoud te verliezen.”

Lees ook: Veel reacties op overlijden Langenberg via De Gelderlander

{youtube}VNgAVVGzAkg{/youtube}