AT haalt piratenzender twee keer uit dezelfde boom in De Lutte

Het Agentschap Telecom heeft deze week twee keer een piratenzender uit de lucht gehaald waarbij een boom werd gebruikt als opstelplaats. De radiozender ‘Wat Lup Dat Fain’ werd twee keer het zwijgen opgelegd in De Lutte (Overijssel).

Boom

Afgelopen dinsdag moest het Agentschap Telecom voor de eerste keer in actie komen in De Lutte. Toen werd voor de eerste keer de zender van Wat Lup Dat Fain ontmanteld aan de Harinkweg in De Lutte. Volgens de website Etherpiraten.com zouden zowel de zender als de antenne in een boom zijn opgesteld waarbij een aggregaat zorgde voor de stroom om de zender in de lucht te brengen.

De regionale omroep RTV Oost weet te melden dat zender door een gespecialiseerd bedrijf uit de boom moest worden gehaald. Hierbij kreeg het bedrijf ondersteuning van de politie. Volgens RTV Oost was de zendinstallatie toen helemaal ontmanteld en in
beslag genomen.

Zelfde locatie

Donderdag moest het Agentschap Telecom weer in actie komen op dezelfde locatie in De Lutte. Volgens dagblad Tubantia ging het wederom om de radiozender ‘Wat Lup Dat Fain’. Volgens het agentschap zou het gaan om dezelfde piraten die verantwoordelijk zouden zijn voor de uitzendingen vanuit de boom. Via de website van Etherpiraten.com zijn foto’s te zien van de inbeslagname.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.