Autoprogramma Top Gear vanaf 5 maart terug bij de BBC

Vanaf zondag 5 maart is Top Gear weer te zien op televisie. Het 24e seizoen van het autoprogramma van de BBC gaat van start met wederom een vernieuwd presentatietrio.

Nieuwe presentatoren

In het nieuwe seizoen zal het presentatietrio bestaan uit Matt LeBlanc, Chris Harris en Rory Reid. De onbekende testcoureur The Stig zal ook in dit nieuwe seizoen weer van de partij zijn. Chris Evans zal geen deel meer uitmaken van de Top Gear-crew na een wat
teleurstellend 23e seizoen.

Amazon Prime Video

Vorig seizoen was het eerste seizoen zonder het bekende Top Gear-trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. De BBC besloot in 2015 het contract met Jeremy Clarkson niet te verlengen nadat hij een medewerker zou hebben geslagen na een opnamedag. Richard Hammond en James May besloten daarop ook de Britse
publieke omroep te verlaten.

Het trio maakt inmiddels het autoprogramma The Grand Tour op de streamingdienst Amazon Prime Video. Het eerste seizoen van dit nieuwe programma is inmiddels in zijn geheel te vinden op de streamingdienst.

Chris Evans weg

Chris Evans nam daarna met Matt LeBlanc de presentatie van het populaire autoprogramma Top Gear over maar na één seizoen hield Evans het al voor gezien. Het vernieuwd Top Gear werd slecht bekeken en liefhebbers van Top Gear waren zeer kritisch over Chris Evans.

Nieuw seizoen

Matt LeBlanc, Chris Harris en Rory Reid gaan nu door met het programma. De trailer voor het nieuwe seizoen is inmiddels online gezet door de BBC. Vanaf zondag 5 maart is het programma weer wekelijks te zien bij BBC Two rond 21.00 uur.

Video: