Avond van de Korte Film bij NTR op NPO 3

Dit jaar zendt de NTR de Avond van de Korte Film niet in het najaar uit, maar vanavond, vrijdag 13 april, op NPO 3. In de Avond van de Korte Film beleven de 8 KORT!-films die vorig jaar tijdens het Nederlands Film Festival in première gingen hun televisiepremière. Tussen de films door gaat presentatrice Eva Cleven in gesprek met de makers en acteurs van deze zeventiende reeks korte films van de NTR.

NTR & 10 jaar Go Short

De Avond van de Korte Film wordt dit jaar in april uitgezonden in het kader van 10 jaar Go Short. Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland en vindt plaats van 11 t/m 15 april in Nijmegen.

De NTR is met KORT! op het festival aanwezig met een mobiele bioscoop waarin een selectie KORT!-films draait. En – net als elk jaar – worden er vier NTR Go Short Awards uitgereikt voor Beste Europese Film.

Kortefilmplatform

KORT!, hét kortefilmplatform van de NTR, biedt jaarlijks talentvolle makers de kans om een film van maximaal 10 minuten te realiseren. Met als resultaat ieder jaar een selectie korte films die vaak nationaal en internationaal succes behalen. De Avond van de Korte Film is een marathonuitzending van acht korte films, omlijst door korte interviews met makers en acteurs.

Films

Tijdens De Avond van de Korte Film 2018 zie je de volgende films: Happy Hannah, Sjaaks vrouw is dood dus hij moet iets zeggen, Harbour, #YOLO4REAL, Zeep, Wachtkamer, De begrafenis van de verlegen mens en Bestaan is gaan. Meer informatie over de films vind je hier.

 

De uitzending is vanavond, 13 april, vanaf 21.55 uur te zien op NPO 3.