AVROTROS zendt Duitse serie Bad Banks met nasynchronisatie uit

Vanaf vanavond, dinsdag 24 juli is Barry Atsma bij AVROTROS te zien in de Duitse serie Bad Banks. Hij speelt daarin een beruchte bankier die bekendstaat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. De serie speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis. Gabriel Fenger, het personage van Barry, wordt aangenomen bij Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen, maar dit verloopt niet heel soepel.

Duistere kant

Barry Atsma: ‘De serie laat de duistere kant van de nette bankierswereld zien. Een wereld waar mensen gedreven door ambitie grote risico’s nemen en waarin persoonlijke vete’s soms leiden tot wereldwijde crisissen. Ik mocht in de voorbereiding spreken met topbankiers in Londen en werd verrast door hoe goed geïnformeerd, geïnteresseerd, geestig en intelligent ze waren, maar voelde ook hun brandende ambitie en keiharde mentaliteit door alles heen. Bad Banks laat dat alles in al zijn complexiteit zien. Bad Banks is sexy, confronterend, soms geestig en vooral een scherpe analyse van de religie die geld heet.

Internationale Film Festival

De financiële thrillerserie ging al op 21 februari 2018 in première op het Internationale Film Festival van Berlijn. Barry is met zijn rol als Gabriel Fenger ook al genomineerd voor de Deutscher Schauspielpreis, een grote Duitse acteerprijs.

Nasynchronisatie

De Duitse serie wordt in Nederland met nasynchronisatie uitgezonden. Dat wil zeggen dat Barry Atsma in het Nederlands zijn eigen rol opnieuw inspreekt. Andere rollen zijn ingesproken door o.a. Sanne Samina Hanssen, Sander de Heer en Job Bovelander.

“Benieuwd”

Frans Klein, directeur video bij NPO, heeft veel vertrouwen in het project: “We zijn benieuwd hoe de kijkers reageren op dit experiment. We hebben er veel vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1.”

Duitse versie

Bad Banks met de originele Duitse taal is te zien via het digitale themakanaal NPO 1 Extra. Beide varianten zijn te zien via de on-demand-dienst NPO Start.

Bad Banks is vanaf 24 juli elke dinsdag om 21.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en NPO 1 Extra. De serie kent zes afleveringen.

Video: