AZ in kwartfinale Europa League live bij RTL 7

rtl7Vanavond starten de kwartfinales van de Europa League. AZ vertegenwoordigt als laatste club Nederland op dit internationale toernooi en treft Benfica. De Portugezen komen eerst naar Alkmaar. RTL 7 zendt AZ – Benfica live uit, evenals de return een week later.

Benfica is momenteel de koploper van de Portugese competitie. Het afgelopen seizoen werd de club met de rijke historie (dankzij o.a. de legendarische Eusébio) tweede in de Europa League, toen het in de finale in de Amsterdam ArenA verloor van Chelsea. De selectie bestaat uit meerdere internationals waaronder ex-Ajacied Miralem Sulejmani.

De gehele uitzending komt vanuit het AZ-stadion. Johan Derksen en Wim Kieft schuiven bij presentator Wilfred Genee aan voor de wedstrijdanalyse. Leo Driessen doet het commentaar bij AZ – Benfica.
Na afloop zijn de samenvattingen te zien van de overige kwartfinales: Olympique Lyon – Juventus, Basel – Valencia en Porto – Sevilla.

Op donderdag 10 april speelt AZ de return in het 65.000 toeschouwers tellende stadion van Benfica in Lissabon. De uitzending is ook te volgen via Internet: http://www.rtl.nl/uefa-europa-league/#!/