“Bauer Media Group in gesprek met NRJ Group voor overname”

Het Duitse Bauer Media Group heeft plannen voor een overname van het Franse NRJ Group. Er zouden al gesprekken hebben plaatsgevonden hierover. Dit bericht het Duitse blad new-business.de op haar website.

Jean-Paul Baudecroux

Jean-Paul Baudecroux, oprichter van de NRJ Group en goed voor 80 procent van de aandelen in het Franse radiobedrijf zou hierover in overleg zijn met het Duitse concern zo heeft New-Business.de vernomen. Bauer Media zelf doet geen uitspraken over de eventuele overnamegesprekken tussen de beide radioconcern.

Geruchten

Er zijn de laatste jaren al vaker geruchten geweest over een mogelijke overname van het Franse radiobedrijf door Bauer Media Group.

In veel landen actief

NRJ is actief met haar radiozenders in 15 landen en beschikt over meer dan 600 radiofrequenties en behaalt daarmee in 2015 een omzet van meer dan 380 miljoen Euro. Bauer Media Group is naast haar activiteiten op de tijdschriftenmarkt ook actief met het onderdeel Bauer Radio in meer dan 100 radiozenders in onder andere Polen en Groot-Brittannië.

Zo is Bauer Media Group in Polen actief met de bekende radiogroep RMF. Bauer Radio is in Groot-Brittannië actief met radiomerken als Absolute Radio, Kiss en Magic.

RTL 2

In Duitsland zelf heeft het concern een aandeel in de commerciële radiozender Radio Hamburg. De stad in Duitsland waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. De mediagroep heeft ook een aandeel van 31,5% in de commerciële televisiezender RTL 2.

NRJ Group

NRJ Group is actief met de merken NRJ/Energie, Cherie FM, Nostalgie en Rire & Chansons. In Duitsland is Energy ook actief met een aantal radiozenders. In Vlaanderen is Nostalgie Vlaanderen een (minderheids-)deelneming van NRJ Group, terwijl het in Franstalig Belgie actief is met NRJ, Nostalgie en Cherie FM. In Nederland zijn zowel Bauer Media Group als NRJ Group niet actief met radiozenders.