Bayerischen Rundfunk mag klassieke radiozender van FM halen

De Bayerischen Rundfunk (BR) mag de FM-verspreiding van haar klassieke radiozender BR Klassik vanaf 2018 stopzetten. De publieke omroep voor de Duitse deelstaat Beieren wil via de FM-frequenties van BR Klassik de jongerenradiozender BR Puls gaan uitzenden.

Bezwaar

Diverse commerciële radiozender in Zuid Duitsland hadden bezwaren ingediend tegen de ruilactie van de Bayerischen Rundfunk. De rechtbank heeft de bezwaren van tafel geveegd en heeft de publieke omroep het groene licht gegeven om de veranderingen door te voeren. Commerciële radiozenders waaronder Antenne Bayern vrezen voor oneerlijke concurrentie met de komst van de jongerenzender BR Puls op de FM. De rechtbank is van mening dat de Bayerischen Rundfunk zelf mag bepalen wat de omroep uitzendt via haar frequenties.

BR Klassik van FM

In 2018 wil de omroep haar klassieke radiozender BR Klassik van de FM halen. De klassieke radiozender zal vanaf dan alleen nog via de digitale ether (DAB+) te beluisteren zijn, naast de al huidige verspreiding via kabel, satelliet en Internet. BR Puls, dat nu alleen nog via DAB+, kabel, satelliet en Internet is te ontvangen zal vanaf dan de plek innemen van de klassieke radiozender. De plannen van de omroep zijn al in 2014 bekend geworden maar moesten nog door diverse instanties worden goedgekeurd. De omroep denkt dat een klassieke radiozender als BR Klassik beter tot zijn recht komt via de digitale ether omdat de geluidskwaliteit beter is en vaak minder last heeft van storing.

BR Puls

BR Puls zendt een jongerenprogramma uit met vooral alternatieve muziek en zendt geen reclame uit. De zender is in mei 2013 gestart met haar uitzendingen en was destijds de opvolger van on3-radio. BR Puls zendt ook samen met de radiozender Bayern 3 elke avond tussen 22.00 uur en 24.00 uur het programma Bayern 3 Puls uit.

Alle radiozender van de Bayerischen Rundfunk zijn eenvoudig te ontvangen in Nederland via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.