BBC en ITV komen met eigen Netflix-variant

De Britse publieke omroep BBC gaat samen met de commerciële televisiezender ITV een eigen Netflix-dienst op de Britse markt brengen. De publieke omroep heeft hiervoor toestemming gekregen van de Britse overheid. De dienst onder de werktitel ‘Britflix’ moet de concurrentie aangaan met Netflix in Groot-Brittannië.

Streamingdienst

Via de dienst kunnen tegen betaling series en films van de BBC en ITV worden bekeken. Naast ITV zou ook NBC Universal programma’s gaan leveren voor de nieuwe dienst. De BBC biedt in Engeland al de iPlayer waarmee programma’s van de omroep kunnen worden teruggekeken via Internet, smart-tv of een tablet. De iPlayer zal de basis zijn voor de nieuw te lanceren dienst.

Ook in Groot-Brittannië worden streamingdiensten als Netflix en Amazon steeds populairder. De nieuwe diensten veroveren steeds meer marktaandeel ten opzichte van de traditionele televisiezenders. Eén van de manieren voor die omroepen om relevant te blijven, is zelf zo’n platform te lanceren, zo moet de BBC gedacht hebben.

Goedkeuring

Inmiddels heeft de politiek goedkeuring verleend om de dienst te gaan starten. Door geld te ophalen met de dienst is de BBC minder afhankelijk van subsidie van de overheid. Critici zeggen echter dat met deze opzet de BBC haar rol van traditionele publieke omroep langzaam lijkt te verliezen.

NLziet

In Nederland werken publieke en commerciële televisiezenders samen in de on-demand dienst NLziet. Met NLziet kunnen programma’s van zowel de publieke omroep, RTL Nederland en SBS worden bekeken voor 7.95 euro per maand. Het is niet bekend hoeveel mensen gebruik maken van deze dienst.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.