BBC komt met tijdelijke DAB-zender: BBC Radio 2 50’s

De Britse publieke omroep BBC komt in april met een nieuwe tijdelijke radiozender via de digitale ether (DAB): BBC Radio 2 50’s. De radiozender zal te horen zijn tussen 14 en 17 april via DAB. De radiozender maakt onderdeel uit van de themaweek ‘My Generation’ waar diverse radiozenders van de BBC aan meedoen.

Pop-up

Het is niet de eerste keer dat de Britse publieke omroep een tijdelijk ‘pop up’ station in de lucht brengt via haar DAB netwerk. Zo was afgelopen weekend de tijdelijke radiozender Radio 2 Country te horen via DAB. De zender was in de lucht om aandacht te besteden aan het C2C-festival in London. Daarnaast heeft de BBC pop-up zenders in de lucht gebracht met jazzmuziek (BBC Music Jazz) en een speciale radiozender voor het Eurovisie Songfestival (Radio 2 Eurovision).

Radio 2 50’s

BBC Radio 2 50’s gaat uitzenden van 14 tot en met 17 april 2016 zal geheel in het teken staan van muziek uit de jaren vijftig. Onder andere de populaire DJ Chris Evans van BBC Radio 2 zal er een programma gaan maken. Daarnaast zullen ook BBC Radio 6 Music en diverse lokale radiozenders van de BBC aandacht besteden aan de muziek uit de jaren vijftig.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.