BBC Three stopt eind februari als lineair tv-kanaal

BBC Three stopt eind februari 2016 definitief met haar uitzendingen als lineair televisiekanaal. De televisiezender gaat verder als online kanaal. De zender gericht op jongeren is in 2003 opgericht.

BBC Trust akkoord

BBC Trust, de toezichthouder van de publieke omroep BBC, is akkoord met het uitschakelen van BBC Three als zelfstandig televisiekanaal. De BBC bespaart met het opheffen van de lineaire televisiezender ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Wel heeft BBC Trust aangegeven dat de programmering op BBC 1 en BBC 2 meer op jongeren moet worden gericht. BBC Trust is operationeel onafhankelijk van het management van de BBC en geeft aan de BBC-directie bindende adviezen over voorgenomen plannen van het management van de BBC.

Overgang

Eind januari zal de reguliere programmering van de jongerenzender worden stopgezet, eind februari zal de zender definitief uit de lucht worden gehaald. Populaire programma’s op de televisiezender zullen worden geïntegreerd in de programmering van BBC 1 en BBC 2.

De kinderzender CBBC, die momenteel overdag uitzendt op het kanaal van BBC Three, zal twee uur extra zendtijd krijgen. De BBC moet een plan gaan opleveren wat er met de overige zendtijd gaat doen op het kanaal per maart als de jongerenzender haar uitzendingen heeft stopgezet.

Geschiedenis

BBC Three is opgericht in 2003 en richt zich voornamelijk op jongeren. Het kanaal wordt door de BBC omgeschreven als een uitlaatklep voor ‘Nieuw drama, nieuw talent, Britse humor, topfilms en toegankelijk nieuws’.

Nederland

BBC Three wordt in Nederland doorgegeven via diverse digitale televisie-aanbieders waaronder Ziggo. KPN is onlangs gestopt met de doorgifte van BBC Three en BBC Four via haar dienst KPN Interactieve televisie. Daarnaast is de zender gratis te ontvangen via de ASTRA-satelliet. Het ziet er niet naar uit dat in Nederland via Internet naar de programma’s van BBC Three Online kan worden gekeken.

Tweets

 

https://twitter.com/bbctrust/status/669899361812406272

https://twitter.com/bbctrust/status/669872119229095937

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.