BBC Worldservice gestart via DAB+ in Vlaanderen en Brussel

(update!) De Britse publieke radiozender BBC Worldservice is vandaag gestart met uitzendingen via het DAB+-pakket van exploitant Norkring in Vlaanderen en Brussel.

Het signaal van BBC Worldservice is echter woensdag weer verwijderd uit het DAB+-pakket van Norkring. De verwachting is dat binnenkort de uitzendingen definitief worden gestart.

Norkring

In mei lanceerde Norkring een commercieel DAB+-pakket op kanaal 11A waarop momenteel zeven commerciële radiozenders te beluisteren zijn in een groot gedeelte van Vlaanderen en Brussel. Het gaat hierbij om de commerciële radiozenders TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM. Per vandaag is daar de Britse publieke radiozender BBC Worldservice aan toegevoegd. Norking heeft momenteel twee steunzenders in gebruik voor het uitzenden van het DAB+-signaal waardoor de (Europese) hoofdstad Brussel en een groot gedeelte van Vlaanderen gedekt worden.

World Questions

Met de start van de uitzendingen van BBC World Service via DAB+ in Brussel en Vlaanderen is de radiozender ook gestart met een nieuw radioprogramma ‘World Questions’. Dit nieuwe radioprogramma geeft inwoners uit Europa de kans om vragen te stellen aan belangrijke personen in de Europese Unie. Het eerste debat zal plaatsvinden op 17 november in Brussel en wordt op 21 november uitgezonden op BBC World Service. Daarna zal het programma nog worden opgenomen in Berlijn, Athene en Riga.

DAB+ in België

Naast Norkring zijn ook de publieke omroepen VRT, RTBF en BRF actief met digitale etheruitzendingen in België. Hierbij zendt de VRT uit in de oudere DAB-norm. De RTBF is wel actief met uitzendingen in de nieuwere norm DAB+. De VRT is momenteel wel bezig met testuitzendingen in de DAB+-norm.

BBC Worldservice

BBC Worldservice is in Nederland niet te ontvangen via de ether. Wel wordt de zender aangeboden via diverse (digitale) radiopakketten en is de radiozender wereldwijd te horen via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.