Beatles centraal op Radio 5 Nostalgia en Radio 2

radioDe publieke radiozenders Radio 2 en Radio 5 Nostalgia staan vandaag in het teken van The Beatles. Het is precies 50 jaar geleden dat de band uit Liverpool eenmalig ons land bezocht.

 

Radio 5 Nostalgia trakteert luisteraars op veel muziek en verhalen van The Beatles. Presentatoren blikken met luisteraars terug op het optreden in Blokker en de legendarische tocht door de Amsterdamse grachten. De hele dag draait het radiostation veel Beatles platen, die grotendeels op de dag zelf door luisteraars worden aangevraagd. In de Radio 5 Nostalgia studio schuiven diverse gasten aan, die verhalen en anekdotes vertellen over de beroemde band. Van 17.00 tot 18.00 uur horen luisteraars ter afsluiting The Beatles Top 20, met de beste platen ooit.

“Beatles vs Stones”
Radio 2 houdt vandaag een battle tussen twee bands, die niet weg te denken zijn uit de popgeschiedenis. The Beatles of The Rolling Stones. Welke band is volgens Radio 2-luisteraars de beste band? The Rolling Stones uit Londen beklimt morgen op Pinkpop voor de 37ste keer het podium in Nederland.

De publieke muziekzender gaat tijdens de Beatles vs Stones Dag op zoek naar de beste band. Ieder uur staan twee hits tegenover elkaar. Luisteraars stemmen op het beste nummer en Radio 2 draait de favoriet. In de studio schuiven de hele dag deskundigen aan die bepaalde kenmerken van de artiesten belichten en luisteraars stemmen op hun favoriet. Aan het einde van de dag maakt Radio 2 de winnaar van de strijd tussen The Beatles en The Rolling Stones bekend.

De Radio 2 programma’s draaien veel muziek van beide bands. Ieder uur horen luisteraars battles. De strijd gaat over de mooiste hits en prangende vragen, zoals onder andere het beste kapsel, kleding, podium act, albumhoes en cover.  geven via de Radio 2 app of per SMS hun voorkeur aan voor The Beatles of The Rolling Stones. Tussen 19 en 20 uur maakt Radio 2 DJ Bert Haandrikman de eindstand van de Beatles vs Stones Dag bekend.

192TV
Ook de digitale themazender 192TV besteedt aandacht aan The Beatles. Op zaterdag 7 juni zijn vanaf 22.00 uur anderhalf uur lang van hits van The Beatles te zien. Dit programma wordt op zondag 8 juni vanaf 20.00 op 192TV herhaald.