Beelden Jupiler League bij L1

l1De Limburgse regionale omroep L1 heeft een overeenkomst gesloten met SBS Nederland en FOX Sports voor het uitzenden van de samenvattingen van de Jupiler League-wedstrijden van de Limburgse voetbalclubs.

Door de deal zijn de samenvattingen van Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo, Fortuna Sittard en MVV Maastricht komend seizoen te zien bij L1. De regionale omroep zendt de wedstrijden uit op zaterdag en zondag om 17.40 uur.

‘Het is een veredeld kampioenschap van Limburg, die Jupiler League”, aldus Hoofd Nieuws & Sport Maurice de Heus op de website van L1. “Door op zaterdag en zondag op een gunstig tijdstip uit te zenden, hopen we de Limburgse voetbalfans te bedienen. De Jupiler League kan echt gaan leven in Limburg dit seizoen, zeker als een aantal clubs gaat strijden om promotie. In die beleving kunnen we als regionale omroep een belangrijke bijdrage leveren. Dat is voor alle betrokken partijen goed.”

De wedstrijden worden op zaterdag en zondag direct na het L1-nieuwsprogramma uitgezonden, met een herhaling in de carrousel later op de avond. Anders dan in voorgaande jaren zendt L1 geen live-wedstrijden meer uit op TV, zoals de Limburgse derby’s. De rechten voor die live-duels liggen bij Fox Sports, dat drie wedstrijden per speelronde zal uitzenden. De samenvattingen van de Jupiler League-wedstrijden van alle clubs zijn te zien op vrijdag- en maandagavond bij SBS6.