‘Begin volgend jaar Apple Radio’

appleDe geruchten gaan al een tijdje, maar volgens meerdere betrokkenen start Apple begin volgend jaar met een streaming-radio service. De onderhandelingen met grote platenlabels zouden al zijn geïntensiveerd.  Dit bericht de website Hifi.nl op haar website

 

Nu de verkoop van legale downloads van muziek terugloopt doordat steeds meer mensen overstappen op streamingdiensten, willen Apple en de diverse platenmaatschappijen daar ook een graantje meepikken. De afgelopen weken zouden vertegenwoordigers van onder meer Universal Music, Warner Music en Sony het kantoor van Apple in Cupertino bezocht hebben.

Daarbij zou volgens anonieme bronnen vooral onderhandeld zijn over de verdelingen van advertentie-inkomsten. Daarnaast zou Apple ook van de labels willen dat muziek nog voor de officiële release aangeboden kan worden in de nieuwe service. Verwacht wordt dat er rond half november een akkoord is, waarna Apple de service in de eerste drie maanden van 2013 zal aanbieden.

Sommige mensen verwachtten zelfs dat Apple afgelopen week bij de presentatie van onder meer de nieuwe iMac en iPad mini de service al zou aankondigen, maar dat gebeurde niet. Tot opluchting van de aandeelhouders van Pandora overigens. Dat bedrijf is nu marktleider op het gebied van internetradio, maar zal waarschijnlijk pas op de plaats moeten maken wanneer Apple met een eigen service komt.

Lees verder via Hifi.nl