Nations League, Oranje, Nederland, voetbal

Bekendmaking winnaar Gouden Bal live op Eurosport 1

Vanavond wordt de winnaar van de Gouden Bal 2015 bekendgemaakt. Eurosport 1 zendt de ontknoping van de FIFA Ballon d’Or live uit vanaf 18.30 uur.

Nominaties

De winnaar van de Gouden Bal mag zich een jaar lang de beste voetballer van de wereld noemen. Vorig jaar ging de titel – die wordt uitgedeeld door bondscoaches, aanvoerders van de nationale teams en een selectie van sportjournalisten – naar de Portugees Cristiano Ronaldo, spits van Real Madrid. Hij was ook in 2008 en 2013 al de beste. Lionel Messi, die de edities van 2009, 2010, 2011 en 2012 won, is ook genomineerd. Derde gegadigde voor de ‘Ballon d’Or’ is de Braziliaan Neymar da Silva Santos Júnior, kortweg Neymar. Net als Messi is hij aanvaller van FC Barcelona.

FIFA Ballon d’Or Gala

Tijdens het FIFA Ballon d’Or Gala in Zurich wordt niet alleen de beste manlijke voetballer bekendgemaakt. Tijdens het gala wordt ook de beste vrouwelijke voetballer en coach (man en vrouw) van het voorbije jaar bekendgemaakt. Het FIFA Ballon d’Or is een samenvoeging van de Wereldvoetballer van het jaar en de Gouden Bal. De Gouden Bal was in eerste instantie een Europese prijs voor de beste voetballer.

Eurosport 1

De uitzending op Eurosport 1 begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Het evenement is ook te volgen via een livestream op Internet. Meer informatie via http://www.fifa.com/ballon-dor/

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.