Belgische commerciële tv-zender gaat ‘College Tour’ uitzenden

Het programma ‘College Tour’ (NTR) krijgt een Belgische variant. SBS Belgium heeft toestemming gekregen om een eigen versie van het programma te gaan uitzenden. SBS Belgium is in Vlaanderen actief met onder andere de televisiezenders VIER en VIJF.

Toestemming Commissariaat

Het Commissariaat voor de Media heeft inmiddels toestemming gegeven aan de NTR om de formatrechten van het programma in licentie te geven aan SBS Belgium. Nog niet duidelijk is wanneer het programma daadwerkelijk in Vlaanderen op de buis te zien is. Er worden minimaal zes afleveringen van de Vlaamse versie gemaakt. Aangezien het in licentie geven van de formatrechten door de omroep NTR wordt gezien als zogenaamde ‘nevenactiviteit’ moet het Commissariaat voor de Media toestemming geven. Het Commissariaat is onlangs akkoord gegaan met het verzoek van de NTR.

SBS Belgium is onderdeel van de Vijver Media. De Vijver Media is weer voor 50 procent in eigendom van Telenet, de kabelmaatschappij met dezelfde moeder als het Nederlandse Ziggo: Liberty Global.

College Tour

College Tour bestaat in Nederland al sinds 2007. In de eerste jaren ging het programma door het leven als ‘Nova College Tour’. Het programma wordt in Nederland gemaakt door de NTR en de presentatie is in handen van Twan Huys. In het programma kan het publiek, dat voor het merendeel uit studenten bestaat, vragen stellen aan een prominente Nederlandse of internationale gast.

Gasten

Bekende Nederlanders die in College Tour te gast zijn geweest, zijn onder meer Mark Rutte, Youp van ’t Hek, Guus Hiddink, André Kuipers en Johan Cruijff. Onder de internationale gasten bevonden zich Richard Branson, Sting, de dalai lama, Shimon Peres, Desmond Tutu en Bernardo Bertolucci. In het laatste seizoen waren onder andere Jeroen Dijsselbloem, Guus Meeuwis, Anton Corbijn, Denis Mukwege en rocklegende Rod Stewart te gast.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.