Belgische kabelaar heeft interesse in tv-zenders

televisieDe Belgische kabelaar Telenet is geïnteresseerd in De Vijver Media, de groep achter de televisiezenders Vier en Vijf. Dat melden verschillende kranten in Vlaanderen. Een aandeel van Telenet in De Vijver Media zou het Vlaamse medialandschap grondig dooreenschudden, aldus diverse media-kenners in Vlaanderen.

De Vijver Media
De Vijver Media is het bedrijf dat de tv-zenders Vier en Vijf bezit. Die nieuwe zenders gingen anderhalf jaar geleden van start, maar zowel de kijkcijfers als de reclame-inkomsten vallen voorlopig tegen. Bovendien zijn er de uitgestelde lancering van de film “The loft” in de Verenigde Staten, waar De Vijver flink in heeft geïnvesteerd, en het dalende aantal lezers van het weekblad Humo. Er is dus vers geld nodig, aldus de website Deredactie.be.  De Vijver Media heeft drie evenwaardige aandeelhouders: de krantengroep Corelio, het Finse mediabedrijf Sanoma en het duo Wouter Vandenhoutte en Erik Watté. Sanoma is zich momenteel aan het “heroriënteren” in België en wil haar aandelen van de hand doen.

TeleNet mogelijk nieuwe partner
Er wordt nu volop gespeculeerd wie de nieuwe partner zal worden. Dat zal dus mogelijk Telenet worden. Wouter Vandenhaute van De Vijver Media zegt in de Vlaamse krant Tijd dat alle scenario’s nog open liggen. Mogelijk zijn er dus ook nog andere kandidaten voor een aandeel in de zenders Vier en Vijf. Telenet zelf zegt niet op geruchten te willen reageren.

Tot op heden strikte scheiding
Tot vandaag zijn distributeurs zoals Telenet strikt gescheiden van de tv-zenders zelf. Een aandeel van het Vlaamse kabelbedrijf in De Vijver Media zou het medialandschap in Vlaanderen dan ook grondig veranderen. Of de gesprekken al echt aan de gang zijn willen noch Telenet noch De Vijver bevestigen, maar financieel zou de komst van Telenet voor De Vijver in elk geval een goede zaak zijn.