Bert Habets verlaat RTL Nederland voor functie bij RTL Group

Bert Habets, algemeen directeur van RTL Nederland, gaat het bedrijf verlaten voor een functie bij RTL Group in Luxemburg. Volgens een persbericht van RTL Group wordt Habets mede-bestuursvoorzitter van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Habets werkt sinds 1999 bij RTL.

Luxemburg

Habets werkte eerder bij RTL Group in Luxemburg, als projectmanager bij de unit Business Development. Later werd hij financieel directeur bij Holland Media Groep, dat later RTL Nederland werd. Habets blijft hij nog aan als topman van RTL Nederland, dat voor het eind van dit jaar een opvolger bekend zal maken.

“Prachtbedrijf”

“RTL Nederland is een prachtbedrijf waar ik jarenlang met heel veel plezier heb samengewerkt en waar we collectief geweldige stappen hebben gezet in de transformatie van zender- tot mediabedrijf”, aldus Habets in een persbericht over zijn vertrek. “En er zit nog veel meer potentie in, daarom ben ik blij dat ik deel blijf uitmaken van de ‘familie’. ”

Sinds 2008 directeur

Voordat hij algemeen directeur werd, was Habets financieel bestuurder van RTL Nederland. In 2008 nam hij het stokje over van toenmalig topman Fons van Westerloo.

Omroepman

In 2014 werd hij gekozen tot omroepman van het jaar 2013 door vakblad Broadcast Magazine. In 2015 ontving RTL Nederland de Machiavelliprijs vanwege de maatschappelijk betrokkenheid in de verschillende programma’s over schulden, obesitas en armoede.

Duitsland

Anke Schaferkordt wordt vanaf april weer CEO van Mediengruppe RTL Deutschland. Schaferkordt verlaat op eigen verzoek de RTL Group. Gauillaume de Posch blijft ook co-CEO en elmar heggen blijft CFO bij RTL Group. Schaferkordt blijft ook in de executive board van Bertelsmann. Bertelsmann heeft 75% van de RTL Group in handen.

De veranderingen gaan in per 19 april want de aandeelhoudersvergadering moet de benoemingen nog goedkeuren.

Tweets:

https://twitter.com/RenskeRH/status/839449323339407361