Bert Klaver nieuwe directeur RTV Rijnmond

Bert Klaver is per 11 januari de nieuwe directeur van RTV Rijnmond. Hij volgt Eric Wehrmeijer op, die met pensioen gaat. Dit bericht de publieke regionale omroep voor Zuid-Holland zuid op haar website. De huidige directeur, Eric Wehrmeijer, vertrekt per 1 januari na 12,5 jaar.

Benoemd voor een jaar

Bert Klaver is benoemd voor een jaar. Hij moet de regionale omroep leiden naar het vernieuwde regionale omroepbestel dat per 1 januari 2017 ingaat. RTV Rijnmond is nu nog een zelfstandige omroep met een eigen directeur, maar wordt dan onderdeel van de nog op te richten landelijke organisatie Regionale Publieke Omroep (RPO). De 57-jarige Klaver werkte eerder voor RTL en de NOB, de facilitaire tak van de NPO.

Frank Vijg

Bert Klaver is niet de eerste kandidaat voor de functie als directeur bij de omroep. Begin december maakte de Raad van Commissarissen van de regionale omroep bekend dat Frank Vijg de nieuwe directeur zou worden van RTV Rijnmond. Hij was benoemd voor een periode van één jaar. Toen werd aangegeven dat hij zijn werk als presentator van het sportprogramma van de regionale omroep in de komende periode zou gaan afbouwen.

Vijg wilde alsnog zijn werk als presentator combineren met het directeurschap van RTV Rijnmond. Dit bleek uiteindelijk niet haalbaar voor de regionale omroep.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.