Betaaltelevisiediensten Belgische kabelaar VOO gereorganiseerd

In Franstalig België heeft de kabelmaatschappij VOO haar premiumaanbod vorige maand gereorganiseerd. Het gaat om de diensten Be TV en VOOsport.

Be TV

Het merk Be TV concentreert zich voortaan op films en fictie met de zenders Be 1, Be 1+1h, Be Cine en Be Series. Daartoe is ook een akkoord gesloten met de Amerikaanse filmzender HBO die voortaan op maandag (‘direct from HBO’) en donderdag (‘Jeudi Serie HBO’) haar zendtijd ten behoeve van HBO-producties reserveert, met de ondertitel ‘Be 1 Home of HBO’.

Canal+

Ook is Be TV met een nieuwe akkoord met het Franse Canal+ gestart met het uitzenden van Cine+ Premier, Cine+ Frisson en Cine+ Classic. Ook wordt voor abonnees naast Be a la Demande ook Cine+ a la Demande on demand aangeboden waarbij deze ook op meerdere schermen beschikbaar is via Be TV Go. Het tot Be Addict omgedoopte aanbod kost 24,99 euro per maand. Naast dit aanbod biedt VOO ook het on-demand aanbod van het Franse Canal+ onder de naam CanalPlay voor 9,99 euro per maand. De themaboeketten met met name Franse themazenders onder de naam Be Bouquets blijft overigens bestaan. De Cine+ zenders waren bij VOO sinds 2013 al te zien via de optie Cine Pass (14,99 euro per maand) in combinatie met TCM Cinema, Sundance Channel en de erotische zender Dorcel TV.

VOO Sport

Nadat in oktober 2015 VOOfoot werd omgedoopt tot VOOsport (met 5 zenders), heeft VOO nu ook het overige sportaanbod onder haar hoede genomen. Onder de naam VOOsport World 1, Sport World 2 en Sport World 3 combineert de kabelaar de zenders Eleven en Eleven Sports. Middels dit sportaanbod kunnen de Europese voetbalcompetities waaronder de Nederlandse Eredivisie, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, de Britse Premier League, de Duitse Bundesliga en de Spaanse Liga gecombineert met Basketbal, ATP Tennis en Golf worden bekeken.

VOOsport World kost bij VOO 14,99 euro per maand als optie. Voor binnenlandse Belgische sporten is VOOsport beschikbaar vanaf 3,90 euro per maand. Het Be Addict en VOOsport alsmede VOOsport World aanbod is ook beschikbaar via de kabelaars SFR (voorheen Numericable) en Telenet, maar is niet te zien bij IPTV-concurrent Proximus

Ultra HD

De kabelaar heeft onlangs bovendien 26 nieuwe HD-versies van haar zenderaanbod toegevoegd. VOO is ook begonnen met het uitzenden van de Ultra HD/4K-zender Festival 4K die onlangs door Stingray is overgenomen van Jur Bron. De kabelaar zendt onder andere NatGeoWild, AB Moteurs, Motors TV en Disney XD nu in HD-kwaliteit uit. Ook van de UltraHD-zender Fesitval 4K wordt een HD-versie uitgezonden.

Publifin

VOO is nog steeds in handen van de Franstalig Belgische overheden; de provincie Luik heeft via de publieke holding Publifin er de meerderheid in.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.