Blikseminslagen zorgen voor problemen bij radiozenders

radio(Update)Diverse zendmasten hebben vanavond schade opgelopen door blikseminslagen. Hevig noodweer trof delen van Nederland vandaag. Radio Oost en Radio Rijnmond maken melding van problemen na blikseminslag.

De publieke omroep Radio Oost kon tijdelijk niet uitzenden via haar zendmast in Hengelo. Rond kwart voor zes sloeg de bliksem in bij RTV Oost, waarschijnlijk in de mast. Binnen op de redactie bij de omroep was een lichtflits te zien. Na ruim vijf minuten werd de storing hersteld en kon er weer worden geluisterd naar Radio Oost.

Radio Rijnmond
Ook in de regio Rotterdam heeft de bliksem ’toegeslagen’. De publieke regionale omroep Radio Rijnmond bericht op haar website dat de ontvangst van haar zender via 93,4 MHz minder is dan normaal. Oorzaak is een blikseminslag in de zendmast aan de Waalhaven in Rotterdam. 

“Door de inslag is de zender gedeeltelijk beschadigd. Hierdoor moest een noodvoorzieningen worden opgestart. Het heeft twee uur geduurd voordat deze op vol vermogen kon werken. Medewerkers van KPN bekijken zaterdag hoe groot de schade is en wat er moet worden gerepareerd. “,aldus Radio RIjnmond.