Bloemencorso van Vollenhove te zien bij vier regionale omroepen

RTV Oost,  RTV Drenthe, Omroep Gelderland en Omroep Brabant zenden vandaag het bloemencorso van Vollenhove live uit. Het corso wordt live uitgezonden tussen 14.00 en 16.15 uur bij de genoemde regionale omroepen.

Oudste corso

Het corso in Vollenhove (Overijssel) is niet het grootste, maar wel het oudste Corso van Nederland. Vanaf 1905 is het Corso al met Vollenhove verbonden en tegenwoordig rijden meerdere corsowagens en showkorpsen voorbij.

Winnaars

In 2016 won wagenbouwersgroep ‘Fatal Attraction’ met hun wagen ‘Generaties’ voor de derde keer op rij het Corso. De tweede prijs was voor Twee Nijenhuizen met ‘Exodus’ en de derde prijs werd gewonnen door Nameless met ‘Medicijnman’.

Het Corso wordt traditioneel geopend door de nieuwgekozen Dahliakoningin en haar prinses. Voorafgaand aan het grote Corso vindt eerst nog het Kindercorso plaats.

Samenwerking regionale omroepen

Dit jaar zenden een aantal regionale omroepen meerdere corso’s uit door een samenwerking tussen de regionale omroepen. Elk corso is te zien op de vier regionale zenders. De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair.

Op 2 september wordt het corso in Eelde uitgezonden. Op 3 september volgt het corso van Zundert, een week later wordt het corso in Lichtenvoorde uitgezonden.