Bob Marley Dag op NPO Radio 6

nporadio6Vrijdag 6 februari staat NPO Radio 6 in het teken van Robert Nesta Marley, dé belangrijkste pionier van reggae. De Radio 6 dj’s draaien ieder uur één classic van reggae icoon Bob Marley en zijn Wailers. Luisteraars stemmen via de Facebook-pagina en de Radio 6-app op hun favoriete track van de wereldberoemde rastafari.

Radio 6 dj Pieter Kok sluit net voor 16.00 uur de dagelijkse Soul & Jazz Top 6 af, met op nummer 1 het beste Bob Marley & The Wailers nummer ooit gemaakt, gekozen door de luisteraar. Van 21.00 tot 22.00 uur duikt Radio 6 dj Ruben Hein in het roerige leven van de reggaelegende. Vanaf 00.00 uur dendert NPO Radio 6 de nacht in met het Bob Marley concert ‘Easy Skanking In Boston’ uit 1978.

Voor de echte Bob Marley fan is nporadio6.nl een speeltuin met artikelen over zijn leven, filmpjes van een veelzijdige Bob Marley, covers van onder andere Lenny Kravitz, Lauryn Hill en Erykah Badu en het concert van The Wailers in Leeds uit 1973. Voor meer informatie: www.nporadio6.nl. NPO Radio 6 is te ontvangen via diverse digitale radio-pakketten, DAB+ en wereldwijd via Internet.