Branchevereniging NLkabel reorganiseert

coaxkabelVanwege een reorganisatie zal branchevereniging NLkabel afscheid nemen van een aantal medewerkers, waaronder haar huidige directeur Rob van Esch. DIt bericht NLkabel in een persbericht.

De afgelopen jaren zijn er, mede door voortgaande consolidatie in de sector, langzaam maar zeker verschuivingen opgetreden in de kerntaken van NLkabel en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden. “Met de aanstaande overname van Ziggo door Liberty Global start een nieuw hoofdstuk voor de Nederlandse kabelsector. “,aldus NLkabel in een persbericht.

NLkabel vice-voorzitter Niek Geelhoed over de reorganisatie: „Kabelbedrijven hadden en hebben nog steeds veel gedeelde belangen. NLkabel heeft die altijd voortreffelijk behartigd. Het bestuur ziet daarom een blijvende betekenisvolle rol voor NLkabel in de toekomst, en die zal de komende maanden opnieuw worden vastgesteld.” Vooruitlopend op de discussie over de toekomst, is nu echter de beslissing genomen om verschillende taken niet meer door NLkabel te laten uitvoeren.

Het gaat specifiek om enkele auteursrecht-gerelateerde zaken, en werkzaamheden die samenhangen met de praktische coördinatie tussen kabelbedrijven. Als gevolg hiervan zullen adviseur Legal&Regulatory Affairs Gino van Zolingen en directiesecretaresse Nathalie Alewijnse NLkabel gaan verlaten. Daarnaast is in goed overleg afgesproken dat directeur Rob van Esch zijn werkzaamheden per 1 februari a.s. zal beëindigen. Van Esch is gedurende een periode van 14 jaar het gezicht geweest van de kabelsector.

Rob van Esch: „Ik ben trots op iedereen in de sector vanwege de prestaties die zijn geleverd. Daardoor én door de investeringen in onze sector staat Nederland bovenaan de wereldranglijsten voor breedband. De nieuwe samenstelling van de sector biedt weer verdere perspectieven voor sector en samenleving. Ik voel me blijvend verbonden met de sector, maar het is goed dat andere mensen het stokje nu overnemen.”

Na 1 februari zal Mathieu Andriessen, Public Affairs-manager, het eerste aanspreekpunt zijn van NLkabel.

Tags voor dit artikel