Brand vernietigd studio lokalo RTV9

lokaleomroepRTV9, de lokale omroep voor de regio Lekstroom, zit zonder studio. Door een grote brand aan de Zomderdijk in IJsselstein is de studio van RTV9 in de as gelegd.

 

In een fitnesscentrum aan de Zomderdijk was zaterdagochtend brand uitgebroken in de meterkast en doorgeslagen naar de tweede etage. De brandweer had grote moeite om de brand in het pand aan de Zomerdijk te blussen, omdat het voortwoekerde in het plafond tussen de eerste en de tweede verdieping. Er ontstond veel rookontwikkeling. In het bedrijfspand is ook de studio van de lokale omroep RTV9 gevestigd.

De brandweer kreeg de hardnekkige brand in het gebouw zaterdagavond pas na een dag blussen onder controle. De brand zorgde de hele dag voor grote rookwolken die tot ver in de omtrek zichtbaar waren. Door de brand is ook de studio van RTV9 dus zwaar beschadigd waardoor er momenteel geen live uitzendingen gemaakt kunnen worden.

“Onze vrijwilligers werken keihard om terug te komen op radio en tv. Tot die tijd luistert u naar een aangepast programma”, aldus de lokale omroep op haar website.

Foto’s en video van de brand zijn te zien via de Facebook-pagina van RTV9: https://www.facebook.com/rtv9nl