Britse publieke omroep BBC in zee met dartsbond PDC

De Britse publieke omroep BBC gaat vanaf dit jaar een nieuw dartstoernooi uitzenden dat wordt georganiseerd door dartsbond PDC. Bij de PDC zijn topdarters als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Phil Taylor actief.

Gestopt met Lakeside

Het uitzenden van een dartstoernooi van de PDC door de Britse publieke omroep is opvallend. De BBC zond jarenlang het wereldkampioenschap darts uit van de concurrerende dartsbond BDO. De BBC zond het toernooi, beter bekend als The Lakeside, dit jaar voor het laatst uit. Door bezuinigingen bij de BBC was het voor de omroep niet meer mogelijk om het toernooi uit te zenden.

BBC Two

Toch gaat de BBC weer darten uitzenden op BBC Two in de vorm van de Champions League of Darts, een nieuw toernooi op de agenda van de PDC. De beste acht darters van de PDC zullen op 24 en 25 september deelnemen in de Motorpoint Arena in Cardiff. Er wordt gespeeld in twee groepen van vier, de beste twee gaan naar de halve finales. De winnaar kan ruim 125.000 euro bijschrijven op zijn rekening.

Momenteel zenden in Groot Brittannië de betaalzender Sky Sports en de commerciële televisiezender ITV de toernooien van de PDC uit. Daar komt dus vanaf dit jaar de BBC bij. In Nederland worden alle toernooien van de PDC uitgezonden door RTL 7.

“Nieuw tijdperk”

“Dit is de start van een opwindend nieuw tijdperk. De Champions League brengt de beste darters van de wereld op het BBC-scherm in een enerverend ‘snelvuurtoernooi’.”, aldus PDC-baas Barry Hearn.

Tweets:

https://twitter.com/chrisovglyn12/status/697058701056811012

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.