Broadcast Partners actief op Duitse markt

De Nederlandse zenderexploitant Broadcast Partners wil voet aan de grond krijgen in Duitsland. Hiervoor is de zenderexploitant uit Terneuzen een samenwerkingsverband aangegaan met het Duitse Divicon Media. Broadcast Partners wordt met een aandeel van 30 procent een belangrijke aandeelhouder van Divicon Media.

Marktmacht Media Broadcast

De komende jaren zal er veel gaan veranderen in Duitsland met betrekking tot het verspreiden van signalen via de ether. Momenteel heeft zenderexploitant Media Broadcast een belangrijk deel van de Duitse markt in handen. De Bundesnetzagentur (Agentschap Telecom in Duitsland) heeft eerder al geconcludeerd dat Media Broadcast een “aanmerkelijke marktmacht heeft op de nationale markt”. Media Broadcast wordt daarom vanaf 2016 verplicht om ook andere zendermaatschappijen toe te laten op haar zendmasten tegen gangbare tarieven. Volgens Broadcast Partners een goed moment om in Duitse markt van etherdistributie te stappen.

“In het licht van de recente ontwikkelingen en de onzekerheid in dit land is het heel duidelijk wat de radio-omroepen en de markt als geheel dringend nodig: een betrouwbaar alternatief.”,aldus Broadcast Partners in een persbericht.

Nieuwkomer

Broadcast Partners is in ook in Nederland als nieuwkomer begonnen op een markt die volledig in handen was van zenderexploitant Nozema. Momenteel is Broadcast Partners in Nederland de zenderexploitant voor veel landelijke- en regionale radiozenders. Broadcast Partners verzorgt naast het FM-netwerk ook het DAB+-netwerk van de landelijke commerciële radiozenders en regionale publieke- en commerciële radiozenders. Broadcast Partners is ook actief in België en Denemarken.