Broadcast Partners en Divicon Media worden FM-operator voor MDR

De Nederlandse zenderexploitant Broadcast Partners gaat samen met haar Duitse dochterbedrijf Divicon Media de exploitatie van de FM-zenders voor de Duitse MDR verzorgen. Dit berichten beide bedrijven in een persbericht vandaag.

MDR

De Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) is actief in de Duitse deelstaten Thüringen, Sachsen-Anhalt en Sachsen. Met ingang van 2018 wordt Divicon Media FM-operator voor de MDR en gaat daar de volledige operatie verzorgen van de 169 FM-zenders. Broadcast Partners en Divicon Media werken samen aan de realisatie van dit omvangrijke FM-zenderpark. Het cumulatieve ontvangstgebied bedraagt met ca. 55.000 km² ruim 1,3 keer de oppervlakte van Nederland.

Samenwerken

Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig werken in Duitsland samen in de exploitatie van radiozenders. Broadcast Partners is grootaandeelhouder in het Duitse bedrijf en begeleidt het bedrijf met “kennis, ervaring en proven concepts”, aldus de zenderexploitant in een persbericht.

Divicon Media verzorgt de etherdistributie voor diverse Duitse radiostations, inclusief aanvullende technische dienstverlening. Broadcast Partners ziet de samenwerking in het Duitse bedrijf niet alleen als een strategische investering, maar ook als de perfecte uitvalsbasis om in Duitsland een belangrijke positie in te nemen.

Aanbesteding

Het toekennen van de opdracht aan Divicon Media komt voort uit een openbare aanbesteden die was uitgeschreven door de overkoepelende organisatie van publieke omroepen in Duitsland: ARD.