Broadcast Partners gaat commercieel DAB+-netwerk bouwen

lopikZenderexploitant Broadcast Partners gaat het DAB+-netwerk (digitale radio via de ether) bouwen in opdracht van de landelijke commerciële radiozenders in Nederland.  Vanmorgen hebben de commerciële landelijke radiostations (538, Q Music, Sky Radio, SLAM!FM, Radio Veronica, 100%NL, Sublime FM en BNR Nieuwsradio)  hiertoe een overeenkomst getekend met de zenderexploitant uit Terneuzen.

 

Met DAB+ ontvangers kunnen luisteraars vanaf september naast hun favoriete zenders ook nieuwe zenders ontvangen. Voor de ontvangst van digitale radio via DAB+ hebben luisteraars andere ontvangers nodig. De samenwerking met Broadcast Partners is de eerste stap. In de loop van het jaar moet er meer bekend worden over beschikbaarheid van apparatuur en aanbod van nieuwe zenders, aldus de VCR (Vereniging van Commerciële Radio) in een persbericht. 

Jan-Willem Brüggenwirth, voorzitter Vereniging van Commerciële Radio: “Digitalisering doet wereldwijd zijn intrede en het is een logische stap ook de ontvangst van radiostations in de ether te digitaliseren. De commerciële landelijke radiostations gaan nauw samenwerken met de publieke radiozenders”.