Broadcast Partners sleept Wild FM voor de rechter

Wild FMZenderexploitant Broadcast Partners sleept de regionale commerciële radiozender Wild FM voor de rechter. Dit bericht dagblad De Telegraaf vandaag. De rechtszaak dient morgen, vrijdag 22 maart. 

Wild FM heeft volgens Robert-Jan van der Hoeven, directeur van Broadcast Partners (BP), eind vorig jaar de zendvergunning heimelijk overgedragen aan zusterbedrijf CRC (Creative Radio Concepts BV). BP loopt hierdoor ruim een kwart miljoen euro inkomsten mis. „Wild FM tracht op een onbehoorlijke manier onder het zendercontract uit te komen dat wij met ze hebben tot het jaar 2020”, stelt directeur Robert-Jan van der Hoeven van BP tegenover De Telegraaf. „Het is verboden om bezittingen aan een bedrijf te onttrekken als je daardoor schuldeisers benadeelt. Dat is een misdrijf.”

 

Wild FM, dat in 2011 werd overgenomen van zakenman Erik de Vlieger, liep vorig jaar achter met betalingen aan BP voor de uitzendingen. Uiteindelijk legde de zenderbeheerder beslag bij het radiostation.

Van der Hoeven werd toen naar eigen zeggen ontboden bij eigenaren van Wild FM Bernhard van Oranje en Menno de Jong. „Ik kreeg van prins Bernhard het aanbod om hun achterstallige rekeningen betaald te krijgen, om in ruil daarvoor het zendcontract met ons te verbreken. Deed ik dat niet, dan kreeg ik niets”, gromt Van der Hoeven, die het aanbod weigerde. Prins Bernhard ontkent dat hij dat voorstel heeft gedaan.

Wild FM-bestuurder Hans Pérukel zegt dat het radiostation gewoon wilde overstappen naar een andere zenderbeheerder. „We zitten inmiddels bij KPN en BP verzet zich hiertegen. Daarom staan we straks voor de rechter. Dat is alles.” aldus Pérukel tegenover De Telegraaf.

De website http://www.radio-tv-nederland.nl/ bericht deze week over een nieuwe zendlokatie van de FM-zender in Purmerend. De verhuizing kan te maken hebben met de overstap van Wild FM van zenderexploitant Broadcast Partners naar KPN. Wild FM zendt in de provincie Noord-Holland uit via vier etherfrequenties. Naast de zender in Purmerend heeft de regionale commerciële radiozender etherfrequenties in Amsterdam Alkmaar en Haarlem.