BVN verhuist naar nieuwe transponder op Astra 1-satelliet

bvntvBVN TV (Beste van Nederland en Vlaanderen) verhuist per 1 oktober naar een nieuwe transponder en frequentie op de Astra 1-satelliet aangezien BVN TV niet langer gebruik maakt van de diensten van Canal Digitaal voor doorgifte van haar satellietsignaal. De Astra 1-satelliet wordt veel gebruikt voor ontvangst van deze zender door Nederlanders en Vlamingen in Europa.

Canal Digitaal verliest contract
Oorzaak van de verhuizing per 1 oktober is het feit dat satellietprovider SES-Astra de tender voor de doorgifte van BVN TV heeft gewonnen. Tot op heden zond BVN TV uit via capaciteit van Canal Digitaal (M7 Group SA). De tender regelt de doorgifte voor de komende drie jaar met nog een verlening van
twee jaar. Met de tender is een bedrag gemoeid van tussen 1,95 tot 3,25 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds de start van BVN in 1998 dat Canal Digitaal de doorgifte van BVN TV kwijt raakt.

Opnieuw instellen ontvanger
Inmiddels is BVN al gestart op de nieuwe transponder. Kijkers dienen hun ontvanger opnieuw in te stellen. Vanaf 25 augustus 2014 zal BVN dit uitgebreid aan zijn kijkers bekend maken. De nieuwe ontvangstgegevens zijn:

Satelliet: Astra 1L
Positie: 19.2 graden oost
Transponder: 48
Frequentie: 11186 MHz
Polarisatie: Verticaal
Modulatie: DVB-S
Symbolrate: 22000
FEC: 5/6