C-Amsterdam wil lokale omroep van Amsterdam worden

De nieuwe lokale omroep C-Amsterdam wil volgend jaar de publieke lokale omroep van Amsterdam gaan worden. Naast C-Amsterdam heeft ook de huidige lokale omroep, POA, een aanvraag ingediend voor de licentie. Dit bericht het Parool.

Licentie

Op 25 januari 2019 loopt de concessie van de stichting Publieke Omroep Amsterdam (POA) af. Die geeft het recht om nieuwsuitzendingen te verzorgen op de lokale radio en televisiezenders. POA zendt in Amsterdam uit met de kanalen SALTO, AT5 en FunX. Salto is al sinds 1984 de publieke lokale omroep voor Amsterdam en zendt uit met twee televisiekanalen en diverse radiokanalen.

Kaper op de kust

Anno 2018 lijkt er een kaper op de kust te zijn voor de uitzendlicentie van POA. C-Amsterdam is volgens de krant Parool ook in de race voor de licentie. C-Amsterdam is een initiatief van programmamaker Mildred Roethof en haar zakenpartner Anne-Mieke Semmeling.

Volgens het duo blijven er nu te veel verhalen liggen en herkennen Amsterdammers zich te weinig in het huidige media-aanbod. C-Amsterdam is van plan te gaan uitzenden met een tv-zender en drie radiostations (C-Amsterdam Radio, Funx Amsterdam en een open radiostation).

Keuze

Het Commissariaat van de Media beslist wie de concessie krijgt, na zwaarwegend advies van de gemeente Amsterdam. Binnenkort gaat de gemeente Amsterdam zich buigen over het vraagstuk welke lokale omroep de voorkeur krijgt.