CAI Harderwijk-directeur is voorzitter SCTE

coaxkabelDirecteur Edo Kweldam van CAI Harderwijk is verkozen tot voorzitter van de Society of Cable Telecommunications Engineers (SCTE), divisie Benelux. Deze internationaal opererende organisatie vergaart kennis op het gebied van breedband-technologie en deelt die met al haar leden.

De SCTE is actief in Europa en ver daarbuiten. Het voorzitterschap betreft een ongehonoreerde nevenfunctie die Kweldam naast zijn directiefunctie bij CAI Harderwijk uitvoert. De ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie en kabeltechnologie gaan zeer snel. De leden van de SCTE verzamelen alle kennis op dit gebied en ontwikkelen een toekomstvisie bij nieuwe technieken. Zo is 3D televisie op dit moment actueel en hetzelfde geldt voor HbbTV. Maar wat betekenen deze vernieuwingen voor het kabelnetwerk? Dat proberen we samen in kaart te brengen, zodat alle aangesloten leden goed voorbereid zijn op de toekomst, aldus Edo Kweldam. 

Voor CAI Harderwijk, een van de kleinste kabelbedrijven van Nederland, is het SCTE de mogelijkheid om heel dicht op nieuwe technieken en ontwikkelingen te zitten. Kweldam: Zeker nu we geheel Harderwijk gaan voorzien van een CAI-glasvezelnetwerk is het extra goed om voorop te lopen in de telecommunicatie.   Naast het delen van kennis is SCTE ook een certificerende instelling. Daarnaast organiseert het regelmatig bijeenkomsten en reikt men jaarlijks de Innovatieprijs uit aan een bedrijf dat een innovatief breedband-product lanceert.  (Persbericht)