CAI Harderwijk maakt kans op Europese innovatieprijs

Kabelaar CAI Harderwijk maakt kans op een Europese Innovatieprijs: de Broadband Europe Award 2015. De kabelaar biedt via haar open glasvezelnetwerk toegang tot veel Internetproviders.

Uniek voor Nederland en Europa

De situatie dat meerdere glasvezelaanbieders kunnen concurreren op één netwerk zoals die zich voordoet in de kernen in Harderwijk en Hierden is niet alleen uniek voor Nederland, maar ook voor Europa. Daarom dingt CAI Harderwijk mee naar de Europese innovatieprijs. De competitie is een initiatief van de Europese Commissie. De Provincie Gelderland ondersteunt de nominatie.

Innovatieprijs

De Europese Commissie heeft de innovatieprijs in het leven geroepen om het uitwisselen van kennis te stimuleren. Door voorbeeldprojecten met een award te belonen, hoopt men een bijdrage te leveren aan het behalen de Europese breedbanddoelstellingen voor 2020. In dat jaar wil Europa een 100% dekking van internet met een snelheid van 30 Mbps. In 50% van de huishoudens heeft men over ruim vier jaar 100 Mbps aan snelheid, zo is de wens van ‘Europa’. In Harderwijk beschikt inmiddels vrijwel 100% van de huishoudens over 100 Mbps.

EU Broadband Event

De projecten die deelnemen aan de competitie, moeten voldoen aan vijf criteria. Ze hebben een sociale impact, zijn innovatief gefinancierd zijn en geven concurrentie ruim baan op het netwerk. Daarnaast dienen projecten toekomstbestendig en qua kwaliteit van dienstverlening hoogwaardig te zijn. Op 16 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het EU Broadband Event in Brussel.

“Internetwalhalla”

De Consumentenbond noemde in een onderzoek naar de Internetsnelheden in Nederland de gemeente Harderwijk onlangs nog een ‘Internetwalhalla’. In het landelijke onderzoek dat de bond liet uitvoeren komt vooral een zorgelijke situatie naar voren over het aanbod van snel internet over vast breedband. De keuzemogelijkheden blijken in het grootste deel van het land vrij beperkt: maar niet in Harderwijk. ,,Terwijl in hartje Amsterdam alleen Ziggo een snelle internetverbinding aanbiedt, halen in Harderwijk wel zes providers zeker 50 Mbps”, zo concludeert de Consumentenbond in het onderzoek ,,Dankzij die open houding is bijvoorbeeld Harderwijk een internetwalhalla geworden.”

“Groot compliment”

,,Het is natuurlijk prachtig dat wij zo positief in het nieuws komen. Als stichting zonder winstoogmerk werken we primair vanuit een maatschappelijke invalshoek. CAI Harderwijk heeft een bijzondere keus gemaakt door zich volledig op het netwerk en niet op de diensten te gaan richten. Dat dit nu als voorbeeld wordt gezien in de markt beschouwen we als een groot compliment, en is voor ons een bevestiging dat wij de juiste weg zijn ingeslagen.” aldus Directeur Edo Kweldam van CAI Harderwijk als reactie op het onderzoek.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.