Caiway schrapt geen analoge tv-zenders

coaxkabel

In tegenstelling tot eerdere berichten stopt kabelaar CaiWay niet met de doorgifte van de analoge tv-zenders in de gemeente Krimpen aan den IJssel. 

De website Dichtbij.nl berichtte dat de kabelaar per 1 december stopt met de doorgifte van de overgebleven analoge televisiezenders via de kabel in Krimpen aan den IJssel. Het betreft nog vijftien zenders. Caiway schakelt volledig over naar digitale televisie. 

CaiWay geeft echter aan dat deze berichtgeving niet klopt: Dit bericht is gebaseerd op basis van oude informatie. Caiway gaat in tegenstelling tot wat in het bericht staat NIET per 1 december de analoge zenders stopzetten. Caiway is momenteel aan het onderzoeken tot en met wanneer de analoge zenders beschikbaar blijven en heeft daar nog geen uitspraak over gedaan. Als u klant bent van Caiway, dan wordt u altijd door ons als eerste op de hoogte gesteld. En nooit via berichten op het internet en via nieuws sites, aldus de kabelaar.

Caiway gaat vanaf volgende jaar in Hendrik-Ido-Ambacht leveren. Ook hier is nog niet bekend tot en met wanneer de analoge zenders beschikbaar zullen blijven. Klanten in Hendrik-Ido-Ambacht zullen altijd als eerste op de hoogte worden gesteld door Caiway.