Caiway verhoogt prijzen en wijzigt tv-aanbod en pakketopbouw

Caiway verhoogt per 1 maart in nagenoeg al haar gebieden haar prijzen en wijzigt eveneens haar televisie-aanbod alsmede de pakketopbouw.

Duurste provider

Het basic-televisie pakket wordt 20,95 euro per maand waarmee Caiway de duurste kabelexploitant van Nederland blijft. Daarbij levert de aanbieder meer dan 70 tv-kanalen. In navolging van Ziggo zal het Spike en Nickelodeon scheiden opdat dit elk kanalen worden die 24 uur per dag uitzenden.

Meer zenders

Daarnaast zullen Schlager TV en TRT Turk worden toegevoegd, alsmede komen Stingray Brava, TV Oranje, History alsmede de Duitse zenders RTL en WDR Fernsehen in het basispakket.

Uniformeren

Caiway uniformeert daarbij zoveel mogelijk haar aanbod in al haar gebieden waaronder ook Twente en Borculo. In Albrandswaard zullen de wijzigingen per 1 april worden ingevoerd. In de genoemde gemeenten blijven tarieven wel afwijkend door verkoopafspraken met de gemeenten aldaar.

FOX Sports duurder

Een abonnement op de sportzender FOX Sports wordt een euro duurder bij de aanbieder. Dit geldt zowel voor FOX Sports Eredivisie als FOX Sports Compleet.

Viceland ook bij Caiway

In navolging van Ziggo, kondigde Caiway ook aan in de ‘zomer’ de nieuw te lanceren zender Viceland aan te bieden in het standaardpakket en zal Meiden van Holland Soft in het pluspakket vervangen worden door Secret Circle; ook de harde erotische zender Penthouse TV zal worden toegevoegd aan het pluspakket.

Verder zijn Comedy Central Extra, Crime & Investigation nieuw in het pluspakket, terwijl Pebble TV, Disney Jr, NDR Fernsehen en 3Sat worden overgeheveld naar het Pluspakket en is AMC verdwenen uit het gehele aanbod.

Extra TV verdwijnt

Caiway schaft het zogeheten Extra TV-aanbod dat vooral bestaat uit pluspakketzenders en internationale zenders af. Internationale zenders worden opgenomen ineen apart internationaal pakket dat 3,75 euro per maand zal kosten.

Het gaat daarbij om zenders als Rai 1, Mediaset Italia, Fox News, Bloomberg T, France 2/3, RTBF La Une & La Deux, TVE Internacional, CGTN Documentary, NHK World en het Marokkaanse 2M.

Erotische pakket

In het erotische pakket schrapt de kabelaar de Nederlands erotische zender Passie XXX om de Franse erotische zender Dorcel TV een plek te geven.

Kinderpakket

Ook introduceert Caiway een kinderpakket met de kinderzenders uit het Pluspakket alsmede Nick Toons en Nick Hits voor 4,50 euro per maand.