Canadian Forces Network Europe stopt uitzendingen

radioCanadian Forces Network Europe (CFN Europe) stopt per 30 september met haar uitzendingen in Nederland, België en Duitsland. In Nederland is CFN Europe te ontvangen in de provincie Limburg via 96,9 MHz.

 

De Canadese zender met programma’s voor militairen uit Canada die in West Europa zijn gelegerd moet haar uitzendingen staken vanwege budgettaire maatregelen van de Canadese overheid. Dit heeft de zender via haar Facebook-pagina bekend gemaakt. In Nederland zendt CFN uit via een sterke FM-zender op 96,9 MHz (10 KiloWatt) in Brunssum. Ook in België en Duitsland is de zender te beluisteren in een aantal regio’s.

CFN staakt per 30 september aanstaande om 12.00 uur haar uitzendingen. Het is nog niet duidelijk wat er met de FM-frequenties van CFN Europe in Nederland gaat gebeuren. Naast de FM-zender op 96,9 MHz heeft CFN ook nog een kleinere steunzender op 99,7 MHz in Brunssum.

FM-frequenties in Limburg zijn schaars aangezien de provincie direct grenst aan België en Duitsland. Diverse landelijke FM-zenders hebben in de provincie Limburg geen dekking FM. Radio 538 heeft bijvoorbeeld een middengolfzender in gebruik om de provincie te dekken. De commerciële radiozenders hebben in Limburg wel dekking via het DAB+-netwerk op kanaal 11C