Canal Digitaal komt met nieuw abonnement zonder Fox Sports 1: Start HD

Satellietprovider Canal Digitaal komt met een nieuwe abonnementsvorm zonder FOX Sports 1. Het nieuwe abonnement met de naam ‘Start HD’ komt begin 2018 beschikbaar.

Prijsverhogingen door FOX Sports 1

De aanbieder heeft de afgelopen periode FOX Sports 1 als gevolg van nieuwe contracten toegevoegd aan al haar abonnementsvormen, en daarbij een prijsverhoging doorgevoerd.

Zonder voetbal

Diegenen die het voetbal van Fox Sports 1 niet wensen te kijken, kunnen per een nog nader te bepalen datum in het eerste kwartaal overstappen op het zogeheten Start HD pakket. Daarbij worden ten opzichte van het Basis HD aanbod Film Europe, Stingray Brava, History, 192 TV en dus Fox Sports 1 niet aangeboden.

Prijs

Voor de 53 gecodeerde zenders vraagt Canal Digitaal 17,45 euro per maand. Bestaande Basis HD abonnees kunnen zich al opgeven voor dit pakket en betalen tot de ingangsdatum 19,95 euro per maand, waarna ze het nieuwe bedrag gaan betalen.

Verhoging

Bestaande Basis HD abonnees die FOX Sports 1 willen blijven ontvangen en niets doen, betalen per 1 juli 22,95 euro per maand in plaats van 19,95 euro per maand. Canal Digitaal stelt dat de prijsverhogingen en toevoeging een gevolg zijn van de nieuwe contracten en voorwaarden voor het mogen uitzenden van FOX Sports.